skip to Main Content

Pöyrööt-sarjakuva

Pöyrööt-sarjakuva sijoottuu Etelä-Pohojammaalle lakeuksien ja latomerien keskelle. Pöyröön kylän asukkahat elävät tavallista pohojalaasta elämää, mihinä huumorin kukka kukkii ja tekevälle sattuu. Nämä Pohojammaan hölömölääset on valloottanu maailimaa vuaresta 2011 asti sillä vauhrilla mitä ny kroksiilla pääsöö!

Rullaamalla sivua alahappäi voit lukia esittelyn jokaasesta Pöyrööt-sarjakuvan hahmosta.

Jussi Pöyröö

Rehti ja reilu isäntä, joka on aina oikias! Ammatiltansa Jussi Pöyröö on maanvilijelijä ja yrittäjä, jollon erehtymätöön pisnesvainu! Pöyröön isäntä on komia, viksu, huumorintajuune, älykäs ja voisko sanua notta oikia evoluution jalostama valioyksilö, eli aivan tavallinen pohojalaanen miäs!

Twitterissä: @JussiPoyroo

Pöyröö on pohjalainen murresana, joka tarkoittaa hölmöä tai yksinkertaista

Pöyröön emäntä

Pöyröön perhees emäntä vastaa niistä piänemmistä päätöksistä ja Jussi Pöyröö omasta mielestään sitte isoommista. Ainut asia on, notta yhtään isoompaa päätöstä ei oo kuulemma niiren parisuhtehes tullu viälä vastahan. Pohojammaalla sanotahan notta viisaus asuu vanahoos naisiis. Vaikka ei emäntä viälä mikää vanaha ookkaa, on tuas sanonnas varmasti perää. Voitta vaan kuvitella minkälaasta son pyärittää perheen tavallista arkia ku aviomiäs on aivan Pöyröö.

Make Yli-Sakia

Make on Jussi Pöyröön naapuri ja se kuuluusa oikia käsi, vaikka välillä voi näyttää siltä notta Yli-Sakialla on ittellä kaks vasenta kättä. Make on kaikin pualin hyväntahtoonen ja mukava miäs, mutta morsian siltä viälä puuttuu.

Täs onki Yli-Sakian kirjoottama reffi-ilimootus:

Tervehrys sinä ruuanlaittotaitoonen morsian! Jos pesukones on sullu tuttu eikä silitysrautakaa oo viaras, ni ota yhteyttä. Viälä ei kumminkaa oo mikää kiirus, ku täs samas taloos asuu mun äitee ja soon viälä suht hyväkuntoone hoitamahan kotityät.
– Make

Sakia on pohjalainen murresana, joka tarkoittaa erityisen tyhmää tai idioottia

Kersat

Jussi Pöyröön ja emännän yhteeset rakkauren herelmät. Kloppi on ahkera touhuamahan ja isoona siitä tuloo varmasti Pöyröön sukutilalle uus isäntä. Flikka menestyy koulus ja se opiskeloo ittensä heleposti vaikka lääkäriksi tai lakimiäheksi. Sitä voi sitte arvaalla, kummalta pualelta flikka on sen lukupäänsä periny ku lakiasioosta Pöyröön Jussille ei oo varmasti tuttu mikään muu ku päälaki.

Helesinkilääset

Pöyröön emännän pualen sukulaaset, jokka tuloo aina välillä isoolta kirkolta viaraalulle tänne sivistyksen parihin Pohojammaalle. Piäntä kulttuurisokkia ja kiälimuuria on silloon tällöön havaattavis, varsinki jos joku sattuu Pohojamaalla laittamahan verenkeittimen päälle!

Pohjanmaan murteessa d-kirjain lausutaan ree:nä

Lauri Köppäänen

Menestyvä liikemiäs Pohojammaalta. Rahaa Köppääselle tuloo ovista ja ikkunoosta. Köppääsellä ei oo siis pikkurahan puutetta ja Laurin taskut tuluviiki saran euron seteliistä ku kevääset Pohojammaan joet. Jussi Pöyrööllä ei oo tiätenkää mitää syytä olla Köppääselle yhtään kateellinen. Varsinkaa ku Köppääsen pisnekset onnistuu joka kerta ja Köppääsen virman liikevaihto hipoo jo melekehen kymmentä milijoonaa euroa.

Köppäänen on pohjalainen murresana joka tarkoittaa huonokäytöksistä tai naurettavaa

Ophelia

Pöyrööt-sarjakuvas seikkaaleva Ophelia on ihan oikia lehemä, jonka omistaa näyttelijät Janne Kataja ja Aku Hirviniemi. Ayshire rotuunen Ophelia asustaa Peräseinäjoelle, Etelä-Pohojammaalla. Ophelia on saavuttanut sosiaalises merias suuren fanijoukon ja siitä on tullu varsinaanen superjulukkis.

Täältä säki voit seurata Ophelian elämää: www.facebook.com/ophelialehma

Pankinjohtaja

Tämä miäs on paikallisen pankin johtaja Pöyröön kylällä. Pankinjohtaja on useen hylykäälemäs Pöyröön ja Yli-Sakian lainahakemuksia, mikä on sinänsä erikoosta. Pöyröön ja Yli-Sakian loistavilla pisnesireoolla pystyys kumminki räjähyttämähän pankin! Onneksi lainojen korot ei kumminkaa nouse yhtä nopiaa ku pankinjohtajan verenpaines!

Pohojammaan murre

Make Yli-Sakian koira joka silloon tällöön saattaa vilahrella sarjakuviis, jos sattuu olemahan vaikka koiran ilima. Yli-Sakia halus ittellensä jonku piänen koiran ja ajatteli notta vinttikoira vois olla hyvä. Ullakot ja kokit on yleensä piäniä ja ahtahia nii tiätenki Yli-Sakia aatteli notta varmahan ne vinttikoirakki on sitte piänikokoosia. No ny Murre on jo kasvanu ja levinny vaikka kuinka palio!

Kokki tarkoittaa pohjanmaan murteella vinttiä